Chestionare Online 

Majoritatea celor care nu trec examenul teoretic de obtinere a permisului de conducere fac acest lucru datorita lipsei de atentie acordata intrebarilor si raspunsurilor din chestionarele auto. Intrebarile sunt formulate in asa fel incat sa necesite atentie atunci cand sunt citite, iar citirea lor in graba va duce la neintelegerea acestora si bineinteles la raspunsuri gresite.

Notarea intrebarilor DRPCIV la care raspunsurile au fost gresite in timpul pregatirii ajuta foarte mult deoarece se pot verifica ulterior cu exactitate greselile facute.

Invatarea legislatiei si completarea unui numar cat mai mare de chestionare DRPCIV in timpul pregatirii asigura o trecere usoara si fara emotii a examenului teoretic.

Examenul teoretic consta in completarea unui chestionar din setul de teste DRPCIV. Aceste teste auto sunt cele pe care autoritatile le folosesc in timpul examinarii si sunt singurele aprobate de organele competente.

Completarea unui numar cat mai mare de chestionare DRPCIV in timpul pregatirii pentru examen are atat rol de verificare a cunostintelor, cat si de obisnuire a persoanei care urmeaza sa sustina examenul cu stresul si atmosfera din timpul acestuia.

Categoriile si subcategoriile permisului de conducere

Categoriile si subcategoriile permisului de conducere sunt destinate fiecarui tip de autovehicul in parte, iar completarea de chestionare DRPCIV auto in timpul pregatirii se face in functie de categoria pentru care de doreste sa se obtina permisul de conducere.

 

1. Categoria A – soferii ce poseda permis de conducere categoria A pot rula pe sosele cu motocicluri cu sau fara atas si cu tricicluri cu o putere mai mare de 15kW. Completarea chestionarelor auto pentru categoria A este necesara pentru pregatirea in vederea obtinerii permisului de conducere pentru motocicluri si tricicluri. Categoria A are 3 subcategorii:

chestionare auto
  • AM – cu aceasta subcategorie se pot conduce mopedele cu 2 sau 3 roti care au o putere maxima de 4kw, nu depasesc viteza de 45 km/h si care nu au motor mai mare de 50 cm3.
  • A1 – aceasta este pentru conducerea motociclurilor cu o capacitate cilindrica de maxim de 125 cm3 si care au o putere maxima de 11 kW. Triciclurile cu o putere de maxim 15 kW intra si ele in aceasta categorie.
  • A2 – este destinata motociclurilor cu o putere de maxim 35 kW si cu un raport putere/greutate care nu depaseste 0,2 kW/kg.

2. Categoria B – soferii posesori ai categoriei B pot conduce autovehiculele cu un numar de maxim 8 locuri pe scaune in afara de cel al soferului si ale caror greutate maxima autorizata nu este mai mare de 3.500 kg. Categoria B da de asemenea dreptul de a conduce si ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca cu greutatea maxima autorizata ce nu depaseste 750 kg, dar si conducerea unui ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa nu depaseste masa autovehicului tragator, chiar daca depaseste 750 kg, dar impreuna acestea nu au mai mult de 3500 kg. Completarea de chestionare auto categoria B este cea mai buna metoda de invatare pentru examenul teoretic destinat acestei categorii. Categoria B detine si ea o subcategorie:

  • subcategoria B1 – cu aceasta categorie se pot conduce cuadricicle motorizate.

3. Categoria BE – cei ce obtin aceasta categorie pot conduce pe drumurile publice ansambluri de vehicule formate dintr-un vehicul tragator din categoria B si o remorca cu o masa totala maxima autorizata ce depaseste 750 kg sau care impreuna depasesc 3500 kg.

4. Categoria C – cei care in urma examenului vor obtine categoria C vor putea conduce autovehicule cu masa totala maxima autorizata ce depaseste 3500 kg, dar care au un numar mai mic de 8 locuri pe scaune in afara locului conducatorului. De asemenea, posesorii acestei categorii pot conduce si ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca a carei greutate totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg. Pentru o buna pregatire in vederea obtinerii permisului de conducere pentru aceasta categorie, setul de chestionare auto categoria C este cel dupa care trebuie sa exerseze viitorii candidati. Aceasta categorie are si ea doua subcategorii, dupa cum urmeaza:

  • subcategoria C1 – aceasta subcategorie este destinata celor ce vor sa conduca autovehicule, altele decat cele din categoria D ori subcategoria D1, care au o greutate autorizata mai mare 3500 kg, dar nu depaseste 7500 kg si care au un numar de maxim 8 locuri pe scaune in afara de cel al conducatorului. De asemenea, posesorii acestei subcategorii pot conduce si ansamblul compus dintr-un autovehicul tragator din subcategoria C1 si o remorca cu masa totala maxima autorizata de 750 kg.
  • subcategoria C1E – este subcategoria pe care soferul trebuie sa o detina in cazul in care conduce un ansamblu de vehicule format dintr-un vehicul tragator din subcategoria C1 si o remorca cu greutatea totala maxima autorizata de 750 kg. O alta regula ce trebuie respectata la aceasta subcategorie este aceea ca masa totala maxima autorizata a ansamblului nu trebuie sa fie mai mare 12.000 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii sa depaseasca masa proprie a autovehiculului tragator.

5. Categoria CE – ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria C care are atasat o remorca cu masa totala autorizata mai mare de 750 kg este cel care se poate conduce cu categoria CE. Pentru o buna pregatire in vederea obtinerii acestei categorii se vor completa tot chestionare DRPCIV din categoria C.

6. Categoria D – soferii posesori ai acestei categorii vor conduce autovehicule destinate transportului de persoane. Pentru obtinerea acestei categorii se vor completa chestionare DRPCIV categoria D, acestea necesitand o aprofundare mai ampla a cunostintelor datorita raspunderii mari pe care o are conducatorul acestui tip de autovehicule. Cu aceasta categorie se vor conduce autovehicule care au mai mult de 8 locuri pe scaune cu exceptia locului conducatorului sau ansamblurile de vehicule formate dintr-un autovehicul tragator din categoria D si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg. Exista si doua subcategorii atasate acestei categorii:

  • subcategoria D1 – detinatorii acestei subcategorii vor putea conduce autovehiule destinate transportului de persoane care au minim 9 si maxim 16 locuri pe scaune in afara locului conducatorului si care nu au o lungime mai mare 8 m. Posesorii acestei subcategorii pot conduce si ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din subcategoria D1 si o remorca cu masa maxima autorizata de 750 kg.
  • subcategoria D1E – aceasta este destinata ansamblului de vehicule cu o masa maxima autorizata de 12.000 kg. Detinatorul acestei subcategorii poate conduce orice ansamblu format dintr-un autovehicul tragator din subcategoria D1 care are atasata o remorca a carei masa totala autorizata depaseste 750 kg, dar care nu depaseste masa masa autovehicolului tragator.

7. Categoria DE – cei ce sustin examenul pentru obtinerea aceastei categorii vor putea conduce ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria D si remorca cu o masa totala maxima autorizata ce depaseste 750 kg. Pentru a trece cu usurinta examenul teoretic pentru aceasta categorie este indicat a se completa chestionare DRPCIV 2013 numai dupa ce s-au aprofundat temeinic prevederile legale, in special cele referitoare la transportul de persoane.

8. Categoria F – acesta categorie face parte din cadrul categoriilor cu regim special si este destinata soferilor de trolebuze.

9. Categoria H – posesorii acestei categorii vor putea conduce pe drumurile publice tractoare cu sau fara remorca, dar si mecanisme cu destinatie diferita sau masini autopropulsate.

10. Categoria I – si aceasta categorie care face parte din categoriile cu regim special, alaturi de categoria F si este destinata conducatorilor de tramvaie.

Categoriile F, H si I, fiind mai speciale si nefiind destinate soferilor amatori, necesita pregatire speciala in scoala de soferi si completarea de chestionare auto DRPCIV mai aparte.

Cursurile scolilor de soferi, in special cele de amatori, nu vor fi deajuns pentru trecerea fara probleme a examenului teoretic. Acestea trebuie completate prin pregatirea individuala cu ajutorul setului de chestionare auto DRPCIV 2016 puse la dispozitia oricarui viitor sofer de site-urile de specialitate. Aceste site-uri ajuta la imbunatatirea cunostintelor, dar si la crearea unei rutine pentru cel ce urmeaza a fi examinat, oferind posibilitatea acestora de a completa gratuit chestionare auto 2016.

Cum se completeaza aceste teste auto DRPCIV online?

Site-urile ce vin in ajutorul vizitatorilor cu setul oficial de chestionare online DRPCIV garanteaza ca fiecare dintre aceste chestionare DRPCIV in parte contine intrebari si raspunsuri corecte si ca sunt testele folosite de care autoritati in timpul examenelor.

Pregatirea pentru obtinerea permisului de conducere pentru diverse categorii de autovehicule se va face prin completarea chestionarelor DRPCIV din categoria respectiva, acestea fiind diferite de la o categorie la alta.

Completarea unui numar cat mai mare de chestionare DRPCIV online este cea mai rapida si sigura metoda de a trece fara probleme de examenul teoretic, examenul practic depinzand numai de abilitatea fiecarui candidat in parte de a se descurca in trafic. Cu cat mai multe teste auto DRPCIV completate cu atat stresul va fi mai mic si examenul mai usor de trecut.