Inscrieri


 

Vrei sa iei carnetul de sofer ?

Vino la Auto Dany Drive si ai parte de o flota diversificata de masini si instructori de TOP care te vor ajuta sa descoperi toate tainele sofatului in cel mai scurt timp. Contacteaza-ne acum si iti oferim toate detaliile de care ai nevoie pentru a incepe cu dreptul scoala de soferi !

 

 Scoala Auto Dany Drive, ofera cursuri pentru Categoria B

Acte necesare pentru inscrierea la cursuri

  1. Copie buletin/carte de identitate

  2. Certificat medical cu mentiunea “apt conducator auto” 

  3. Aviz psihologic

  4. Sa aiba varsta minima de 18 ani.

Acte necesare pentru inscrierea la examen

  1. Fisa de scolarizare (de la scoala de soferi)

  2. Cerere tip (de la scoala de soferi)

  3. Copie buletin/carte de identitate

  4. Cazier (atasat la dosar in momentul inscrierii la scoala de soferi)

  5. Taxa eliberare permis auto (68 ron)

Inscrierea la examen

Dosarul complet se depune la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din judetul in care solicitantul isi are domiciliul.

Probele din timpul examenului

Pentru obtinerea permisului de conducere categoria B trebuie sa se treaca ambele probe obligatorii: proba teoretica si proba practica.

Proba teoretica – aceasta proba consta in completarea unui test DRPCIV ce cuprinde 26 de intrebari legate de circulatia autovehiculelor pe drumurile publice si de regulile ce trebuie respectate de catre conducatorii acestora, candidatul fiind declarat admis daca raspunde corect la cel putin 22 de intrebari intr-un interval de timp de maxim 30 de minute. In cazul in care se dau 5 raspunsuri gresite, candidatul este declarat automat respins si proba ia sfarsit.

Proba practica – aceasta consta in conducerea autovehicolului in trafic in prezenta unui examinator.

Categoria B

Cu categoria B se pot conduce autovehicule cu maxim 8 locuri pe scaune in afara de cel al soferului, autovehicule ce au o masa totala maxima autorizata ce nu depaseste 3.500 kg, dar si ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa maxima autorizata nu este mai mare de 750 kg.

De asemenea, cu aceasta categorie se pot conduce si ansamblurile formate dintr-un autovehicul tragator ce se incareaza in categoria B si o remorca cu masa totala maxima autorizata mai mare de 750 kg dar care impreuna nu au o greutate mai mare de 3.500 kg.

Conditii ce trebuie indeplinite: pentru a obtine permisul pentru categoria B, solicitantii trebuie sa aiba cel putin 18 ani impliniti.

Subcategoria BE

Cu aceasta subcategorie se poate conduce ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca cu masa totala maxima autorizata mai mare de 750 kg si care impreuna depasesc 3.500 kg.

chestionare auto categoria b

Conditii ce trebuie indeplinite: candidatii pentru aceasta categorie trebuie sa aiba 18 ani impliniti.

Subcategoria B1

Destinata cvadriciclurilor motorizate cu o masa proprie de maxim 400 kg sau de 550 kg in cazul vehiculelor destinate transportului de marfuri, ale caror motoare electrice sau cu ardere interna nu o putere mai mare de 15 kW.

Conditii ce trebuie indeplinite: aceasta subcategorie este destinata persoanelor care au 16 ani impliniti.